3. SEZON ÖZETİ

3. SEZON ÖZETİ

game-of-thrones-season-3-daenerys-poster

Sezon 3, Game of Thrones dizisinin üçüncü sezonudur. Temel olarak George R. R. Martin’in, Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin üçüncü kitabı olan Kılıçların Fırtınası kitabına dayandırılmıştır. Ancak bütün olaylar ve gelişmeler bir sezona sığmayıp kalan olaylar ise Sezon 4’e aktarılmıştır. Yazar, George R.R. Martin, yedinci bölümün,önceden “Autumn Storms” olarak düşünülen ancak daha sonra “The Bear and The Maiden Fair” olarak değiştirilen bölümün, senaristliğini yapmıştır.

 


 

Olay Dizisi;

Beş Kralın Savaşı devam etmektedir. Robb Stark, ilerleyişini sürdürmekte ve çatışmaları tekrar tekrar kazanmaktadır. Dayısı, Edmure Tully ve annesinin amcası Brynden Tully ile bir araya gelip beraber strateji üretmeye başlarlar. Fakat, Kral Robb dayısının hatalarının yüzüne vurur ve yavaş yavaş savaşı kaybettiğini ve Lord Tywin’in avantajı ele geçirdiğini düşünmeye başlar. Casterly Kayası’nı hedef alan Robb Stark, Frey Hanes’nden yardım ister. Robb Stark’ın, Walder Frey’e verdiği yemini bozmasının cezasını dayısı çeker ve bir düğün olur.

Sur’un ötesinde, Jon Snow, Duvarın Ötesindeki Kralla Mance Rayder ile tanışır ve kısa sürede Qhorin Yarımel’in isteği olan yabanıllara karışmayı başarır. Onlardan biri olur, beraber orduyu tertiplerler ve duvara tırmanırlar, Mance Rayder ve Tormund Devfelaketi ile birlikte.Ygritte ile arkadaşlığını ilerleten Jon Snow, Gece Nöbetçileri yeminlerini bozmuştur.

Theon Greyjoy, Dehşet Kalesi’ndedir. Ramsay Kar’ın işkencelerini çekmeye devam eder.

Dar Deniz’deki Kral, Karasu Savaşı’nda aldığı yenilgiyi düşünmektedir. Davos’un öldüğünü düşünür ancak onunla tekrar karşılaşır Ejderha Kayası’nda. Melisandre, Kral Stannis’in gücünü artırmak için çeşitli oyunlara başvurur ve kral kanı aramaya başlar.

Arya Stark, Harrenhal’dan beraber kaçtıkları Gendry ve Al Turta ile Nehir Toprakları’nda rastgele dolaşmaktadırlar. Fakat kaşılarına Sancaksız Kardeşlik çıkar.

Bran Stark ve ekibi, yolculuğunda Jojen Reed ve ablası Meera Reed ile karşılaşır. Beraber, Duvar’ın Ötesine geçmeye çalışırlar.

Tywin Lannister’ın başkente varışından sonra Kral Eli görevini kendisi tek başına sürdürür. Margaery Tyrell, Kral Joffrey Baratheon ile evlilik planından sonra Sansa’yı kapmak için bir Tyrell-Lannister soğuk savaşı başlar. Jaime Lannister ve Brienne beraber, Catelyn Tully’ye verilen sözü tutmak için Kral Toprakları’na giderler ve yolda çeşitli sürprizlerle, olaylarla ve acılarla karşılaşırlar.

Büyümüş ejderhaları olan Daenerys Targaryen, Essos’da adını iyice duyurmaya başladıktan sonra artık ordusunu güçlendirmeye karar verir ve Lekesizlerve İkinci Oğullar ile sıkı pazarlıklar başlar. Ejderhaların Anası, gözüne iki şehir kestirmiştir:Astapor ve Yunkai.