6. SEZON ÖZETİ

6. SEZON ÖZETİ

gotcover.jpg

Sezon 6, Game of Thrones dizisinin 2016 yılında yayınlanan altıncı sezonudur. Sezon, A Song of Ice and Fire serisinin dördüncü ve beşinci kitabı olan Kargaların Ziyafeti ve Ejderhaların Dansı’ndan bazı bölümleri içerirken henüz yayınlanmamış olan Kış Rüzgarları’ndan da bölümler içermektedir.

 


 

Olay Dizisi;

Jon’un akıbeti belli olur. Daenerys, Khal Moro’nun karşısına çıkar. Tyrion, Meereen’de yaşamaya alışır. Ramsey, köpeklerini Theon ve Sansa’nın peşinden yollar. Ellaria ve Kum Yılanları harekete geçerler. Cersei, kızı Myrcella’nın yasını tutar.

Bran, Üç Gözlü Karga ile alıştırma yapar. Tommen, Cersei ile görüşür. Tyrion, cesur bir harekette bulunur. Pyke’ta yeni sorunlar vuku bulurken Theon oradan ayrılır. Ramsey’nin kardeşi dünyaya gelir. Davos, Melisandre’den bir mucize yapmasını ister.

Daenerys, Vaes Dothrak’a ulaşır. Sam ve Gilly, Boynuz Tepe’ye gitmek için denizde yolculuk yapar. Arya, Hiç Kimse olarak antreman yapar. Varys, Harpiya’nın Oğulları hakkında bilgi bulur. Ramsey, bir hediye teslim alır. Tommen, Yüce Serçe ile görüşür. Kara Kale’de bir mucize meydana gelir.

Sansa, Kara Kale’ ye ulaşır. Tyrion, köle efendileri ile anlaşma yapar. Jorah Ve Daario, Vaes Dothrak’a sızar. Ramsey, Jon’a bir mektup yollar. Theon, Pyke’a ulaşır. Cersei ve Olenna Tyrell, Yüce Serçe’ye karşı entrika düzenler.

Jon ve Sansa plan yapar. Arya’ya kendini kanıtlaması için bir şans daha verilir. Jorah, Daenerys’e bir sırrı itiraf eder. Tyrion, Kızıl Rahibe ile görüşür. Yara, hakimiyetinin sınandığını anlar. Bran, Ötekilerinkökenini keşfeder.

Bran ve Meera yeni bir müttefik bulur. Gilly, Sam’in ailesi ile tanışır. Arya, zor bir seçim yapar. Lannister ve Tyrell orduları Yüce Serçe’ye karşı yürüyüş yapar.

Jon ve Sansa askerleri bir araya getirir. Jaime, Nehirova’ya ulaşır. Olenna Tyrell, Kral Toprakları’nden ayrılmayı planlar. Theon ve Yara bir istikamet için plan yapar. Arya, ayrılmayı planlar.

Brienne, Nehirova’ya varır. Arya, barınak arar. Jaime, Edmure Tully ile görüşür. Cersei, İnanç’a meydan okur. Sandor Clegane, intikam için ava çıkar. Tyrion, önceden verdiği kararların sonuçlarıyla yüzleşir.

Jon ve Sansa, Kışyarı açıklarında Ramsey Bolton’la yüzleşir. Daenerys, düşmanlarına karşılık verir. Theon ve Yara, Meereen’e ulaşır.

Cersei ve Loras Tyrell, İnanç tarafından yargılanır. Daenerys, Westeros’a yelken açmak için hazırlık yapar. Davos ve Melisandre yüz yüze gelir. Sam ve Gilly, Hisar’a ulaşır. Bran, uzun süredir saklı kalan bir sırrı keşfeder. Lord Frey’nin davetsiz bir misafiri vardır.