2. SEZON ÖZETİ

2. SEZON ÖZETİ

Game_of_Thrones_War_is_Coming.jpg

Sezon 2Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi’nden televizyona uyarlanan dizinin ikinci sezonudur. 25 Temmuz 2011’de başlayıp, Aralık 2011 veya Ocak 2012’de bitirilmesi plânlanmıştı. Sezonun aktarılması ise Bahar 2012’yi bulmuştur ve bir önceki sezon gibi 10 bölüm içerir.

Sezon 2 çoğunlukla George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ikinci kitabı olan Kralların Çarpışması’nı temel almıştır.İlk kitaptan,Taht Oyunları, bazı karakterler ve unsurlar Sezon 2 için tekrar dahil edildi ve olması gerekenler ise çeşitli sebeplerden ileriye atıldı. Hatta, üçüncü kitaptan,Kılıçların Fırtınası, özellikle de Jaime Lannister sahnelerinin birkaçı Sezon 2’de kendine yer bulmuştur.

 


 

Olay Dizisi;

Yedi Krallık savaştadır. Bir önceki sezonun sonlarında patlak veren olaylar artık iyice kızışmış diyar iyice kan ağlamaktadır. Kuzey’deki Kral, Robb Stark, halkının bağımsızlığı için savaşmaktadır. Robb, savaşa yeni katılmış olan ve tutkuyla bağımsızlık mücadelesi veren başka bir halk olan demiradamlar ile ittifak kurmak ister ve en iyi arkadaşını, Theon Greyjoy’u babasıyla anlaşması için yollar. Bu sırada, Joffrey Baratheon sahip olduğu güçlü Lannister desteği sayesinde Demir Taht’ta oturmaktadır. Ancak, küçük amcası Renly Baratheon, daha kalabalık bir Tyrell ordusuyla tahtta hak iddia etmektedir.Onlar bu mücadeleyi verirken, Tyrion Lannister babasının yerine sürdüreceği Kral Eli görevini layıkıyla yerine getirmektedir.

Fakat olaya dahil olan bir kişi daha var:Stannis Baratheon.Ortanca kardeş olan Baratheon da tahtta hak iddia etmiştir. Kendini kanıtlamış bir komutan ve birçok savaşın eski muharibi olan Stannis Baratheon, düşmanlarına tamamen acımasız olan biri ve doğru olanı yapmayı, kendine zarar verse dahi, ilke edinmiş biri olarak bilinir. Danışmanı,doğu diyarlarından gelmiş esrarengiz kadın Melisandre ise Stannis’in kaderinde büyük işler başarmanın yazılı olduğuna inanır ve Ser Davos Seaworth ise kadının, kralının üzerinde bıraktığı etkiden oldukça rahatsızdır.

Uzak doğuda, Daenerys Targaryen üç tane ejderhasıyla khalasarında kalan az sayıda Dothraki ile boş araziden kurtulmaya çalışmaktadırlar. Nihayet, ejderhalar korkutucu görünmeye başlamış ve yakında annelerinin, Daenerys Targaryen, isteklerini yerine getirecek kadar korkunç olabileceklerinin belirtilerini göstermişlerdir ancak hala yavru ve incinebilir durumdadırlar. Khaleesi, Batıdiyar’a gidebilmek ve babasının tahtını geri alabilmek için gerekli destekleri aramaktadır.

 

(1 ve 2. Sezon Özeti ..)